Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели завършиха първия си Ф1 тест

Пирели завършиха първия си Ф1 тест

25
0

Пирели проведоха успешно първия си тест с болид от Ф1. Той се състоя в два дни, като гумите, които италианците подготвят за Ф1 догодина, бяха тествани от Ник Хайдфелд зад волана на чисто бяла Тойота TF109.

По време и на двата дни времето над пистата Муджело в Италия, където се проведе тестът, беше слънчево и топло, така че инженерите на марката успяха да съберат важна информация за работата на първия прототип на гумите им за Ф1.

„Това бе първата крачка към завръщането ни във Ф1 и сме много удовлетворени от това как се представиха гумите, както и от информацията, която събрахме. Концентрирахме се върху финализирането на профила и конструкцията  на предните и задните гуми, което е процес, който ние ще продължим и по време на следващите няколко теста, които смятаме да направим.

Муджело има доста абразивна настилка с дълги и високоскоростни завои, както и няколко обратни завоя и места с рязка смяна на посоката, така че е чудесна база за подобни тестове. Всичко върви по план и ние завършихме този тест с много данни за анализиране, което е точно ситуацията, която искахме да имаме“, обясни директорът на Пирели Моторспорт – Пол Хембъри.