Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели завърши разследването на инцидента с Фетел

Пирели завърши разследването на инцидента с Фетел

98
0

Доставчикът на гуми във Формула 1 Пирели обяви, че е завърши разследването на инцидента на Себастиан Фетел по време на Гран при на Белгия. Тогава германецът спука задна дясна гума в предпоследната обиколка докато се движеше на 3-а позиция. Той се опита да направи състезанието само с едно спиране в бокса, като стратегията в крайна сметка се оказа неуспешна.

След финала Фетел беше бесен и обвини Пирели в недобра надеждност на продуктите и неизпълнение на прогнозираната издръжливост на сместта медиум – 40 обиколки при направени 28 до инцидента. Шефът на Пирели Пол Хебри обаче заяви, че опитът на Себастиан да изкара цялата дистанция само с един стоп е бил оптимистичен и криел своите рискове от сериозно износване.

„Детайлни заключения от техническия анализ ще бъдат представени на Монца“, се казва в съобщението от Пирели. – Разследването на гумата на Фетел от Спа беше завършено.“

Интересното е, че за Гран при на Италия Пирели промени избора си на гуми от хард/медиум и мина едно ниво по-напред – медиум/софт. Изборът обаче изглежда логичен с оглед на масовата стратегия само с един питстоп през отминалите 3 години на тази писта.