Начало Автомобили Pirelli с 266 нови хомологации, 213 от тях – в премиум и...

Pirelli с 266 нови хомологации, 213 от тях – в премиум и горен клас

45
0

Pirelli придоби 266 нови хомологации през 2014 г., като 213 от тях са в премиум и горен клас – 6-процентно увеличение в сравнение с предходната година. 118 представляват т.нар. „маркирани гуми” – те са със специални знаци, обозначаващи, че са произведени специално за конкретен автомобилен производител.

На изложението в Женева на щанда на италианската компания са представени примери за напредъка на Pirelli, като те са видими и в други експозиции. С гуми на фирмата е както суперколата Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce например, така и последното поколение SUV-ове.

В Женева е представена и технологията Seal Inside, която позволява на водача да продължи пътуването дори при спукана гума.

Сред акцентите с участие на Pirelli са някои от най-важните SUV-ове на салона – от Audi Q7 (европейски дебют) през рестилизираното Audi Q3, до новия Volvo XC90, както и BMW X5M, BMW X6M и т.н. За да се справи с мощността на всички тези модели, Pirelli залага на модела Scorpion (в два варианта – Verde или All Season) или на P Zero. За всеки автомобил са направени „гуми по мярка”, така че да бъде постигнато отлично сцепление, добро спиране и на мокра настилка, нужната стабилност, за да бъде извлечен максимумът от колите.

Последното поколение суперавтомобили също е с гуми на Pirelli. Aventador LP 700-4 Pirelli Edition бележи нова глава в историята на сътрудничеството между Lamborghini и Pirelli. Вече споменатият Aventador LP 750-4 Superveloce е с гуми P Zero Corsa.

Технологията Seal Inside пък е част от философията на Pirelli, носеща името „Extended Mobility”. Тя се влага в гумите за много от моделите на Volkswagen като Touran (дебют в Женева), Passat и т.н. Технологията позволява на водача да продължи пътуването си дори при спукване на гума с дълбочина до 4 мм. В случай на инцидент се активира вещество, което се втвърдява около причинилия спукването предмет и не позволява на въздуха да излезе през отвора. След изваждане на обекта запечатващото вещество покрива и разреза.