Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Пирели доволни от представянето на гумите в последно време

В Пирели доволни от представянето на гумите в последно време

59
0
гуми,Карлос Сайнц,Пирели,Рено

Спортният директор на Пирели Марио Изола заяви, че е доволен от представянето на гумите в последното състезание от сезона за Гран при на Япония.

След тренировките в петък имаше опасения, че износването им ще е по-голямо от нормалното заради тайфуните в областта, които отмиха цялата натрупана гума по трасето.

В състезанието обаче почти всички затвориха дистанцията само с един питстоп, но с различни стратегии по отношение на използването на гумите. Някои стартираха със софт и преминаха към медиум, а други със суперосфт и завършиха със софт. Последната се оказа и най-добрата стратегия с оглед на ранното излизане на колата за сигурност.

„С много високите температури спрямо предните дни, знаехме, че ще има допълнителни предизвикателства за пилотите на това много взискателно трасе, обясни Изола. – Така и се получи, особено в края на състезанието. Но това не попречи на екшъна в състезанието. Имаше впечатляващи битки.”

Според Изола издръжливостта на гумите е била подпомогната от периода на колата за кола за сигурност, която излезе в първите обиколки. Затова са наблюдавани и много дълги серии от обиколки с всеки един от типовете, а много от пилотите са решили да завършат надпреварата с най-бавния и най-твърд тип медиум.

След уикенда за Гран при на Япония, във вторник и сряда на трасето се проведоха два дни тестове на гумите на Пирели за следващия сезон с болида на Рено. В първия ден изпитания прави Джак Аиткен, който навъртя 104 обиколки, а във втория Артьом Маркелов направи 73 тура. В него руснакът изпробва и продуктите на Пирели за мокро, тъй като валя дъжд.