Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели: Не ни обвинявайте, ако състезанията са скучни

Пирели: Не ни обвинявайте, ако състезанията са скучни

77
0

Спортният директор на Пирели Пол Хембри призова да няма обвинения към италианския доставчик на гуми, ако състезанията през новия сезон във Формула 1 са скучни. Причината за това е, че от Пирели са направили като продукти това, което е било изискано от тях. А то е гумите да се износват по-бавно и при прегряване бързо да възвръщат качествата си, което да позволи на пилотите да натискат повече по време на състезанията.

„Не можеш да се харесаш на всички, като си в състояние да следваш само една или две посоки, заяви Хембри по време на честването на 110-ата година от участието на Пирели в автомобилния спорт в Торино. – Направихме това, което се изискваше от нас, като имаше решение да вървим в друга посока. Следвахме това, което ни бе зададено. Затова няма смисъл да има оплаквания от това, което сме доставили.”

Според Хембри най-голямото предизвикателство при новите гуми е дали колите ще разполагат с нужната притискаща сила, за да могат първите да се загряват достатъчно добре и да работят оптимално. „Имаме данни от тестовете с модифицираните коли от 2015 г., но е вярно, че тези междинни автомобили не бяха напълно на нивото, което се очаква от новите коли за 2017 г.”, обясни Хембри.

Според него също така заради по-малкото износване на гумите, спиранията в бокса за смяна през новия сезон ще са по-малко. „Ще видим по-малко питстопове, каза Хембри. – Това идва от по-ниската деградация. Ще има много повече състезания само с един бокс. Но ако с новата аеродинамика колите са по-близки като възможности и гумите на прегряват, пилотите ще могат да натискат повече, а това да доведе до сценарий, при който ще има подобрение при изпреварванията.”