Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аривабене: Нищо не подсказваше, че имаме някакъв проблем с гумите

Аривабене: Нищо не подсказваше, че имаме някакъв проблем с гумите

83
0

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене обясни тази вечер на пистата Ред Бул Ринг, че абсолютно нито един индикатор не е показвал, че нещо не е наред с колата на Себастиан Фетел преди да се стигне да спукването на задна дясна гума за германеца, когато бе начело на колоната.

„Наистина очаквахме, че ще остане още малко на трасето и ще успеем със стратегията. Абсолютно нищо не показваше, че нещо не е наред – нито сензор, нито налягане, температури. Себастиан също се чувстваше добре и още не знаем каква е причината за спукването”, каза Аривабене.

Шефът на Скудерията каза още, че Кими Райконен е сменил своите гуми по-рано, защото се е борил с пилотите на Ред Бул, за които е било ясно, че ще спират два пъти и това е бил неговият път, докато за Себ е била възможна стратегия с едно спиране.

„Не знам дали с нея можехме да спечелим, но поне искахме да опитаме”, каза още италианецът.

Маурицио Аривабене призна, че изпитва болка от това, че Ферари още няма победа този сезон. Той призна, че усещането при успех е велико, но сега работата му е да успокои екипа и да го подготви за следващите състезания, в които Скудерията да успее да се пребори за победата.

Италианецът обясни още, че Ферари не са спрели и няма да спрат да развиват колата за настоящия сезон.

„Ние сме достатъчно големи, за да можем да развиваме колата за тази година и да се трудим по проекта за догодина”, бе категоричен той. „Малките отбори работят вече по 2017 г., големите ще развиват колите за този сезон до край.”