Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели ще въведе нови гуми за мокро

Пирели ще въведе нови гуми за мокро

65
0

Пирели ще въведе нови гуми за мокро за Гран при на Китай, след като според доставчика тези, които бяха тествани днес по време на 4-ия ден от първите изпитания в Барселона, не са били достатъчно добри. За новия сезон изискванията към продуктите на италианците бяха за по-бързо загряване и по-добро отвеждане на водата. Според някои от пилотите качествата на гумите за мокро са се подобрили, но спортният директор на Пирели Пол Хембри заяви, че вече е започнала работа по нови по-добри продукти.

„Трябва да променим работния прозорец на типовете гуми, заяви Хембри. – Щяхме да направи това за тези за напълно мокро така или иначе. Това е нещо, върху което работим, особено знаейки, че ще имаме стартове от място след кола за сигурност тази година. Днес видяхме, че гумите интермедия имат трудности да се справят с условията. В до миналия сезон от тях нямаше оплаквания и пилотите казваха, че нямат нужда от промяна.“

Хембри заяви още, че за новия сезон може да има по два вида гуми от всеки тип за мокро. Единият вид да е за по-студени на мокро писти, като Спа и Силвърстоун, а другият за по-топли, като Интерлагос в Бразилия. „Мисля, че ще имаме готови нови гуми за Китай, като идеята е да можем да сменим първия вид спрямо сегашните”, каза още босът.