Начало Други Писта Бургас очаква пилотите с нова конфигурация

Писта Бургас очаква пилотите с нова конфигурация

61
0

На 22 и 23 октомври 2016 г. ще се състои Писта Бургас, шести кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Надпреварата ще се проведе на новоизградения пътен възел „Запад”, а участие ще вземат пилоти от цялата страна.

Освен нова конфигурация и трасе, организаторите могат да се похвалят и с изцяло нов уеб сайт – www.pistaburgas.com, в който има подробно информация за събитието: информация за пилоти, отбори и зрители.

За пръв път в спортната, автомобилна история на България, са въведени електронни заявки за участие. По време на състезанието и квалификациите, в страницата ще бъдат достъпни и времената на пилотите в реално време. Това ще бъде 13 издание на Писта Бургас.

През 2015 г. строително ремонтните дейности в града, възпрепятстваха провеждането на състезанието и то беше отменено от календара. Организатори на събитието са Община Бургас, СБА Бургас, АСК Вромос и БФАС (Българска Федерация по Автомобилен Спорт).

По данни на полицията, в двата дни на надпреварата се събират над 20 хиляди зрители, което прави надпреварата най-голямото спортно събитие в града, и второ по посещаемост събитие след Spirit of Burgas.