Начало Картинг Писта „Лаута” празнува седми рожден ден с безплатни състезания

Писта „Лаута” празнува седми рожден ден с безплатни състезания

151
0

С много безплатни състезания за клиенти и журналисти картинг писта „Лаута” ще отбележи седмия си рожден ден на 27-ми септември. Спортното съоръжение, което често е арена на оспорвани професионални и любителски надпревари, няма да изневери на традицията и пак ще награди най-добрите клиенти и най-бързи журналисти навръх своя празник. В атрактивните състезания сили ще премерят най-малките пилоти, любителите „тежка категория”, влюбените двойки, клиентите-рекордьори, представителите на пловдивските медии и професионалните картинг пилоти, които са започнали своята кариера именно от Картинг писта „Лаута”.

Зрелищна демонстрация с професионални картове ще постави точно в 18:00ч. началото на картинг шоуто, което след това ще продължи с любителските състезания. Най-заслужилите и верни фенове на картинг идеята в Пловдив ще получат почетни грамоти. Преди тортата и зарята своите умения зад волана ще покажат дрифтинг пилоти от цяла България.

В седмата година от своето съществуване през месец октомври Картинг писта Лаута ще стартира мащабно безплатно обучение за учениците в Пловдив и междуучилищен шампионат по картинг. А още от 1-ви октомври на пистата влизат в сила новите по-ниски цени за пилотиране на картинг, като обиколка с най-масовия картинг (200сс) ще струва само 1.00 лв.

Програма на 7-мия рожден ден на картинг писта „Лаута” 27.09.2009г.18.00ч.

– Картинг демонстрации с професионални пилоти

– Състезание „Мини пилот”

– Официално награждаване в категория „Деца с най-много обиколки”

– Състезание „джуниър пилот”

– Официално награждаване в категория „Родители, допринесли за картинг израстването на своите деца”

–  Състезание по двойки ” Тя и Той”

–  Съзтезание” Тежка категория”

–  Официално награждаване в категория „Клиенти-рекордьори с най-много обиколки”

–  Състезание „Клиенти с най-много обиколки”

–  Съзтезание „Журналисти и пилоти”

–  Официално награждаване в категория ”Приятел на картинг писта Лаута”

–  Дрифт шоу

– Празнична торта и фойерверки

____________________________________

КАРТИНГ ПИСТА “ЛАУТА” е първата писта в България, хомологирана от Международната федерация по картинг CIK/FIA/категория С. Съоръжението е разположено на площ от 20 дка и е с дължина 870 м и ширина 8 м, на правата 10.5 м. Разполага със съвременна измервателна уредба за време, трибуни с 220 седящи места, озвучителна уредба, коментаторски пулт, ВИП ложа. Осем прожекторни пилона осигуряват осветлението на пистата за желаещите да се състезават и след залез слънце. Пистата всяка година е домакин на републикански и международни състезания, което и отрежда едно от първите места сред съоръженията, които най-много допринасят за развитието на картинг спорта в България.

Една от основните задачи, които екипът на пистата си е поставил, е популяризирането на картинг спорта сред учениците и тийнейджърите. За тях се организират специални акции с отстъпки и ученически състезания като: „Безплатна обиколка”, „Безопасно движение по пътищата”, „Лятно училище” и „Картинг мания”. Всички инициативи се организират съвместно с Българската Федерация по Картинг спорт и Община Пловдив.

По водената статистика през 2009г. писта “Лаута” е била посетена от близо 100 000 човека. Средната възраст на посетителите е 28г. 46% от тях са семейни, а 34% са жени. 74% от картинг феновете ходят поне веднъж седмично на картинг писта, за да наблюдават състезания или да управляват картинг. 82% посещават пистата поне един път месечно.

Любителският картинг спорт в последните няколко години стана едно от най-популярните и масови забавления на все повече хора от различни възрастови групи. Това се отнася както за градовете, в които имат професионални картинг писти, така и за тези райони, които се намират в близост до подобни центрове. Регистрираните клиенти на Картинг писта „Лаута” са от над 250 населени места от цяла България, като преобладаващи /над 60%/ са тези от Пловдив и Пловдивска област. Като основни причини да посещават картинг пистите нашите клиенти посочват емоцията при пилотиране на любителски картинг, доброто и професионално обслужване и възможността да следят и подобряват своите постижения.

Картинг писта “Лаута” има над 38 000 членове на любителския си клуб, които са регистрирани с име и ЕГН. От тях 20% са със златни карти (над 200 обиколки), а 52% притежават сребърни членски карти (над 50 обиколки). Въз основа на времената, които постигат на пистата, най-запалените фенове с най-добри постижения имат възможността да участват в Любителски Шампионат по картинг, който се провежда в края на всеки месец през активния картинг сезон.

Пистата е място, на което много фирми от цяла България предпочитат да доведат своите служители и бизнеспартньори за един успешен и запомнящ се тиймбилдинг. От тази възможност вече се възползваха фирми като IVECO PTS, Sony Bulgaria, Berlin-Chemie Group, IBM Bulgaria, Shell Bulgaria, БАКБ, SKF Beаrings, Атаро Клима, Стабил Инженеринг, Dunlop, Дарик радио, Радио Фреш, Job Tiger, Novo Nordisk, GlaxoSmithKline, Hoffman La Roche, Стемо, Сокотаб България, Карлсберг България, Philips Bulgaria, Fujitsu Siemens Computers Bulgaria, Porsche Club, CEZ Bulgaria, Българска Народна Банка, Балкан Стар, Wilo, Ogilvy & Mather, Мобилтел, Актавис, Щорк България, Schneider Electric, Wuerth и други.