Начало BG спорт Писта Серес събра суперавтомобилите от Балканите (+галерия)

Писта Серес събра суперавтомобилите от Балканите (+галерия)

458
0
Seres Racetrack Experience 2019

На 19-ти и 20-ти октомври на писта Серес в Гърция се проведе Racetrack Experience 2019, събрал суперавтомобилите от Балканите. Събитието се организира от Премиум рали София – Свети Влас с гръцкия клуб за суперавтомобили SpeedSector.

В международния пистов уикенд се включиха над 55 автомобила, сред които наистина специални и рядко срещани такива.

Всички присъстващи се насладиха на една рали легенда от края на 80-те години, а именно Lancia Delta Integrale Group A в класическата разцветка на Martini. Неизменно за всеки трак уикенд, марката на Енцо беше представена от няколко автомобила. Сред тях бяха 458 Speciale, F430 Scuderia, 488 GTB и други. В неделния ден изненадващо появяване направи репликата на „Мона Лиза“ в автомобилния свят. А именно Ferrari 250 GTO, която остави без дъх ценителите на ретро колите.

По време на двата дни на писта Серес можеше да се види почти всеки модел от линията на Porsche, като най-голямо впечатление правеха 997 GT2 в класическо британско състезателно зелено, актуалното 991.2 GT2 RS с доработка от Manthey Racing, както и наскоро излезлите 992 Carrera 4S.

Ако трябва да довършим представителите с шест цилиндрови двигатели, то към тях ще добавим BMW M2 Competition, BMW M5 Competition, M4 със 700 к.с. и много други. Списъкът се допълва от няколко Nissan GTR, от които един Track Edition и друг доработен до 1000 к.с.

За феновете на V8 двигателите Racetrack Experience 2019 отново не разочарова. Той даде възможност на всички посетители да се насладят на високо оборотните двигатели на Ferrari или гръмките Mercedes C63s и AMG GT R. А също и на специално доработения с механичен компресор Corvette Z06.

В битката за времето се включи и лимитираният Jaguar XE SV Project8 със 600 к.с. Този модел се произвежда в лимитирана серия от 300 бройки за цял свят. Стикерите по участващите автомобили отново бяха подготвени от Bat Chavo INSIDE – студио за интериор на автомобили.

Бяха раздадени награди за автомобили с гуми тип слик и такива, използващи шосейни гуми.

Почетната стълбичка в клас слик бе оглавена от Lamborghini Huracan Performante, следвано от Porsche GT3 Cup и Porsche 991.2 Turbo S. В другия клас на първо място се нареди Porsche 991.2 GT2 RS Manthley Racing. На второ – Porsche 997 GT2, а на трето място се класира Mercedes AMG GTR.

За поредна година, Премиум Рали София – Свети Влас и SpeedSector доказаха, че сезонът за суперколите на Балканите се закрива с провеждането на Racetrack Experience.
С нетърпение очакваме следващите автомобилни приключения от Премиум Рали София – Свети Влас. Сигурни сме, че предстоят много неразкрити дестинации и нови предизвикателства!

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.