Начало Затворен маршрут Писта София ще се състои в един ден

Писта София ще се състои в един ден

2863
0
Константин Маршавелов

Писта София в крайна сметка ще се състои на 24 септември на пътния възел край Бояна. Това обяви днес официално председателят на БФАС Румен Дунев. Надпреварата ще е първия кръг от шампионата на Затворен маршрут.

По първоначален план то трябваше да се проведе в 2 дни – 24-25 септември, но в крайна сметка ще бъде с формат само в 1 ден, както беше и в последното издание на надпреварата през 2020 г.

Тогава състезанието се проведе в района на Младост 4 до Бизнес парка, а през миналата то бе отменено. Преди това през 2019 г. то се състоя в кв. Сухата река в близост до стадион Георги Аспарухов. Последното издание на Писта София на пътния възел край Бояна беше през 2009 г.

„Официално искам да обявя , че Писта София 2022 ще се състои на 24.09.2022 на пътен възел Бояна!, се казва в съобщението на Дунев. – Получихме официално разрешение от Общината. Всички спекулации че състезанието няма да се състои са поредните празни приказки и фалшиви новини! Благодаря на всички , които помогнаха безкористно. Очакваме всички фенове на Автомобилният Спорт в България!“