Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата до Остин получи одобрението на ФИА

Пистата до Остин получи одобрението на ФИА

53
0
СОТА,Съркюит ъф ди Америкас

Пистата Съркюит ъф ди Америкас (СОТА) получи одобрението на ФИА преди първата надпревара от Формула 1, която трябва да се състои там на 18 ноември. Рейс директорът Чарли Уайтинг посети трасето за последни технически инспекции, проверка на сигурността и т.н. и му даде необходимия лиценз за провеждане на кръг от световния шампионат.

Инспекцията на Уайтинг продължи около два часа, като представители на организаторите и строителите отговориха на всичките му запитвания относно трасето и прилежащата му инфраструктура. Пистата е дело отново на архитект Херман Тилке, създал всички нови конфигурации през последните години.

Всичко видяно безспорно е първокласно, а прогресът в сравнение с предишната ми визита е невероятен – коментира Уайтинг. – Момчетата са свършили страхотна работа. Пистата е с най-високо качество и е точно според очакванията ни, няма каквито и да са оплаквания.

Той лично обиколи трасето пеша, провери бордюрите, мантинелите, както и всички останали предпазни мерки. Бяха инспектирани боксовете, кулата на рейсконтрола и т.н.

В 3-4 от завоите е почти сигурно, че ще има изпреварвания. Убеден съм, че всичко ще се получи – допълни той.

По СОТА остава да се правят някои довършителни работи, като окончателната проверка на Уайтинг ще е на 12 ноември – понеделникът на седмицата, в чийто край ще се състои състезанието там.