Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата Моторланд Арагонд кандидатства за тестове

Пистата Моторланд Арагонд кандидатства за тестове

47
0

Новата писта Моторланд Арагон, която се конструира в северна Испания, е решена да помещава тестове от Формула 1, дори и амбициите за цяла Гран при да трябва да почакат.

5.3-километровото трасе е на път да бъде завършено по-късно тази година, преди да бъде домакин на последния кръг от Световните серии на Рено през октомври.

И въпреки че ще има сериозно намаляване на тестовете, (и пълно премахване на тестовете в рамките на сезона), шефовете на Моторланд Арагон все пак са оптимисти, че съоръженията им ще убедят тимовете да ги ползват през зимата.

Тяхната писта е създадена от единственият в тази област Херман Тилке, а консултант е бил тест пилотът на Макларън, Педро де ла Роса.

По повод на всичко това директорът на пистата, Томе Алфонсо, каза: „Мисля, че в момента Испания притежава това, от което се нуждае Формула 1. С две състезания – изцяло ново улично състезание във Валенсия и традиционното в Барселона от толкова години – не можем да очакваме и трето. Но тестовете са опция.”

„Знаем, че има тестови ограничения, но ние си имаме предимства. Освен това фактът, че това е писта на Тилке в Европа, може да допринесе в наша полза.”

Де ла Роса каза, че според него пистата ще се превърне в мерило за другите писти в Европа.