Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преустройват пистата в Индия в полева болница

Преустройват пистата в Индия в полева болница

712
0
Буд Интернешънъл, Индия, Делхи
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Властите в Индия решиха да използват пистата Буд Интернешънъл до Ню Делхи, за да построят на нейна територия болничен изолатор за 5000 души. Трасето не се използваше кой знае колко в последните години. В него бяха инвестирани милиони, а автор на проекта бе Херман Тилке.

Пистата Буд Интернешънъл бе домакин на Гран при на Индия във Формула 1 само между 2011 и 2013 г. Организаторите обаче не само не получиха облекчения от държавата, но и трябваше да плащат данъци като казино и се отказаха със сериозни загуби. И в трите издания на надпреварата победител бе Себастиан Фетел с Ред Бул.

Индия не е от най-силно засегнатите държави от пандемията на COVID-19. До вчера заразените бяха 2567, а починалите 75. Това е втората по население държава на планетата – има над 1,3 милиарда жители. Властите обаче решили да направят болница-изолатор, където да настаняват хора под карантина. В противен случай те биха се завърнали по родните места из четирите краищата на страната и има опасност да разнесат заразата.

Отборите от Формула 1 също участват в битката срещу коронавируса. Ферари в Италия и 7 екипа във Великобритания са част от проекти за производство на различни апарати за обдишване. От Мерцедес вече очакват резултатите от тестовете на разработено с инженери от University College London устройство. Ако то бъде одобрено, екипът в Бриксуърт, където се създават задвижващите системи за F1, може да произвежда до 1000 броя дневно.