Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата в Канада ще е голямо предизвикателство за Мерцедес, смята Волф

Пистата в Канада ще е голямо предизвикателство за Мерцедес, смята Волф

1720
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Спас Генев

Пистата Жил Вилньов в Канада ще е голямо предизвикателство за екипа на Мерцедес. Това смята шефът на тима Тото Волф.

Трасето в Монреал е с няколко дълги прави и би трябвало да е по-удобно за колите на Ферари. Концепцията на SF90 с най-мощния двигател позволява развиването на по-голяма скорост на правите.

„Предизвикателствата на трасето в Монреал са противоположни на тези в Монако, каза Волф. – Пистата Жил Вилньов е високоскоростна със сравнително дълги прави и с много възможности за изпреварвания.

Подобно на Монако обаче, има бетонни стени, които наказват сериозно всяка грешка. И квалификацията също ще бъде тежка от гледна точка на трафика, тъй като трасето е сравнително късо.“

Според Волф след първите състезания от сезона в Мерцедес все по-ясно виждат къде са силните и слабите страни на колата на тима W10. И че тя е много силна в завоите, но не и на правите участъци.

„В първите 6 състезания бяхме много силни в завоите, но губехме време на правите, обясни австриецът. –  Затова състезанието в Канада ще е голямо предизвикателство за нас. Характеристиките на трасето могат да дадат предимство на нашите опоненти.“