Начало Избрани Пистата в Маями иска да разшири присъствието си в моторните спортове

Пистата в Маями иска да разшири присъствието си в моторните спортове

9
0
пистата в Маями
снимка, Пирели

Пистата в Маями иска да разшири присъствието си в моторните спортове. Ръководството на трасето се надява да награди успеха, който постигна в F1 и представи амбициозна програма за следващите години. Целта е съоръжението да приема различни автомобилни състезания през цялата година, използвайки различни конфигурации.

Пистата в Маями беше открита през 2022 г. Тогава тя прие първия си старт от F1. Така се сбъдна дългогодишната мечта на Либърти Медия за разширяване на присъствието на Формула 1 в САЩ.

Трасето в Маями е разположено в комплекса Хард Рок Стейдиъм в Маями Гардънс. То е дълго 5.412 км и включва 19 завоя и три DRS зони, разположени на старт-финалната права, както и на отсечките между завои 9-11 и 16-17.

Ръководството на пистата планира да модифицира допълнително съоръжения и да добави още конфигурации на пистата. Те трябва да варират от 4.5-километрова версия с 19 завоя до по-къса 2.30-километрова. Целта е на трасето да се провеждат състезания от различни серии и шампионати.

Разработчиците предоставиха илюстрации на предложените нови версии на трасето в подкрепа на искането си за затваряне на пътища в района. Така може да се започне работа по модернизиране на съоръжението.

„Това е вълнуващо време за любителите на моторните спортове в Южна Флорида“, обясни Том Гарфинкел. „Инвестициите ни в съоръжението и изграждането на вътрешния кръг създават пет конфигурации на пистата, достойни за най-елитните пилоти в света.“

„[Това] ни позволява да се ангажираме с разрастващата се общност на моторните спортове в Южна Флорида. Същевременно се съобразяваме с въздействието върху местните жители и бизнеса.“

„Тук, в Южна Флорида, има процъфтяваща автомобилна култура. Тази инвестиция ни дава възможност да обслужваме по-добре тази нарастваща група от автомобилни ентусиасти, както и да използваме нашето съоръжение за повече обществени програми“, добави управляващият директор на пистата в Маями.