Начало Избрани Пистата в Маями ще включва три DRS зони

Пистата в Маями ще включва три DRS зони

1165
0
Гран при на Маями 2022
Гран при на Маями, снимка Астън Мартин

Новата писта в Маями ще има три DRS зони. Пилотите от F1 ще могат да разчитат на три определени участъка, които да увеличат възможностите си за изпреварване по време на първото състезание за Гран при на Маями този уикенд.

Криволичещата улична писта във Флорида, разположена около стадиона Хард Рок в Маями Гардънс, е дълга 5.412 км и включва 19 завоя. Високоскоростният характер на трасето трябва да доведе до вълнуващо шоу на пистата и множество битки.

Първата DRS зона на пистата в Маями се простира от изхода на завой 9 до завой 11. Точката за активиране на системата за подвижно задно крило е разположена на изхода на завой 8.

Втората зона е разположена на дългата задна права на пистата между завои 16 и 17. Точката за засичане, разположена между завои 17 и 18, ще управлява третата и последна зона DRS, разположена на главната права между завой номер 19 и завой номер 1.

Най-добрите места за изпреварване почти сигурно ще бъдат в края на DRS зоните- най-вероятно завои 11 и 17. Шансът за изпреварване в първи завой е по-несигурен, каза Крейг Уилсън. Британецът е ръководител на отдела за представяне на автомобилите на ФИА, който сътрудничи при проектирането на пистата.

В първата обиколка или след рестартиране на автомобила за сигурност може да видим изпреварвания в завой 4, ако автомобилите се състезават в първите три завоя. “

Според симулациите се очаква квалификационните времена да бъдат в диапазона 1 мин и 28 сек. Средната скорост на трасето се очаква да бъде около 223 км/ч.