Начало Избрани Пистата в Мексико ще приеме старт от Legends Cup

Пистата в Мексико ще приеме старт от Legends Cup

18453
0
Аутодромо Ерманос Родригес, Гран при на Мексико
снимка: Мерцедес

Гран при на Мексико ще бъде подгрявана от специално състезание. В него ще вземат участие редица бивши пилоти от Чамп Кар и Индикар. Събитието ще носи името Legends Cup и ще бъде посветено на бившите световни серии, които се състезаваха на пистата Аутодромо Ерманос Родригес от 2002 до 2007 г.

Всички участници използват еднакво подготвени автомобили с двигатели V8i мощност 500 к.с. Обикновено такива автомобили участват в сериите Gran Turismo Mexico.

Начело в списъка за Legends Cup са петима мексикански пилоти, които са се състезавали в ерата на Чамп Кар. Това са Адриан Фернандес, Марио Домингес, Мишел Журден- младши, Роберто Гонзалес и Луис Диас. Последният от изброените има само два старта в сериите, които са на пистата край столицата на Мексико.

Към местните любимци ще се присъединят още пилоти като Пол Трейси, Марк Бландел, Алекс Талиани, Ориол Сервиа, Макс Папис, Бруно Жункейра и Кейси Миърс.

Състезанието в на пистата Аутодромо Ерманос Родригес е било популярна спирка в календара на Чамп Кар. Надпреварата край Мексико Сити е премахната след сливането на Чамп Кар и Индикар през 2008 г.

Единственият бивш победител, който ще участва в Legends Cup е Пол Трейси. Канадско-американският състезател спечели надпреварата преди 19 години. Състезанието в Мексико е била печелено още от имена като Кени Брак (2002 г.), Себастиен Бурде (2004, 2006 и 2007 г.) и Джъстин Уилсън (2005 г.).

„Преди завръщането на F1 в Мексико, ние промотирахме световните серии Чамп Кар. Те също се състезаваха на Аутодромо Ерманос Родригес и бяха толкова големи, колкото F1 в наши дни“, сподели генералният директор на Гран при на Мексико Федерико Гонзалес.

„Възможността да съберем отново всички тези легенди за едно единствено събитие тук, в Мексико, е огромна привилегия за нас и за мексиканските фенове. Сигурни сме, че купата на легендите на Freightliner ще се превърне в успешно събитие по време на тазгодишното състезание.“

„Вярвам, че това ще бъде невероятно събитие. Все пак ние успяхме да съберем заедно велики пилоти, които са ни подарили незабравими моменти в миналото.“