Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата в Сочи е готова на 91%

Пистата в Сочи е готова на 91%

72
0
Гран при на Русия,Сочи

Новата писта за Формула 1 в Сочи е готова на 91%, заяви рейс промоутърът Олег Забара. Първата Гран при на Русия от Формула 1 трябва да се проведе в края на предстоящия Гран при сезон. Конфигурацията е базирана около съоръженията, където в момента текат Зимните олимпийски игри.

Надпреварата е насрочена за 12 октомври. Пистата обикаля около олимпийския парк в Сочи. Сградите в пита и медицинският комплекс са напълно готови, довършва се централната трибуна. Според Забара работата върви по план.

Строежът на пистата в Сочи продължава напред. Всички дейности по проекта текат според набелязаните срокове. Състезателната писта е готова на 91%. Всичко е по план и няма никакви проблеми заради провеждането на олимпийските турнири – заяви Забара пред Ройтерс. – Очакваме да продадем около 55 000 билета. Вече събираме предварителни поръчки. Гран при на Русия е мегасъбитие и ще е катализатор за развитието на моторспорт общността в Русия и Сочи – допълни той.

Олимпийските игри продължават до 23 февруари.

За юли тази година организаторите на старта от Формула 1 планират автомобилен фестивал, наречен Формула Сочи. На практика това би трябвало да е генералната репетиция преди самото състезание. Входът за зрители ще е безплатен и се очакват демонстрации на болиди от F1, които да се проведат в центъра на града.

Трасето ще е 1600 метра и ще бъде изградено по всички международни стандарти – заяви Оксана Косаченко, която бе мениджър на пилота Виталий Петров, а сега работи в Лотус и помага на организаторите в Сочи. – То ще преминава по улиците и затова има известни затруднения в конструирането. Отделни секции се преасфалтират, поставят се бариери, ще има допълнителни осигурителни мрежи. Сериозните мерки за сигурност са продиктувани от факта, че очакваме сериозно количество зрители заради свободния вход. Провеждането на фестивала е важен опит преди реалната надпревара.

В събитието ще участват Ферари, Ред Бул, Лотус, Маруся. Очаква се да присъства и екипът на Камаз, който триумфира и в тазгодишното издание на супернадпреварата за издръжливост Дакар.