Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата за F1 във Виетнам бе официално завършена

Пистата за F1 във Виетнам бе официално завършена

1407
0

Пистата за Формула 1 във Виетнам бе завършена официално днес. Това обявиха организаторите от VGPC (Vietnam Grand Prix Corporation). Надпреварата трябва да е първата в историята на страната и да се проведе на трасето в Ханой на 3-5 април. Заради коронавируса COVID-19 нейното провеждане обаче не е съвсем сигурно.

Пистата е дълга 5.607 км и има 23 завоя. Миналата седмица бяха изградени последните 150 метра от трасето заедно със старт-финалната права. Трасето е комбинация от градски пътища и специално изградена част. То е проектирано от екипа от инженери на Херман Тилке.

Питлейнът и сградата към него са дълги 300 метра и бяха специално изградени за предстоящото състезание. Дизайнът е вдъхновен от прочутата императорска цитадела на Танг Лонг от Ханой, както и от Павилиона на Хуе Ван Как в Храма на литературата – символ на Ханой.

Самата сграда на боксовете представлява 3-етажна конструкция. Тя ще приюти всички гаражи на отборите, помещенията на рейс контрола и Падок Клуба.

Очаква се на обратната права пилотите да достигат скорост от 335 км/ч

„Това е голям момент за нас, каза изпълнителният директор на VGPC Ле Нгок Чи. – Близо сме до първото в историята състезание от Формула 1 във Виетнам. Много сме развълнувани да приемем изключителните коли от F1 на тази невероятна писта.

Чувстваме се уверени да кажем, че това трасе ще бъде едно от най-предизвикателните и вълнуващи в календара. С нетърпение очакваме то да се превърне в едно от любимите на феновете. Готови сме с всичко и очакваме да посрещнем света в Ханой много скоро.“

Относно възможността състезанието да бъде отложено, Чи коментира: „Приготовленията за състезанието вървят според поставения график. То ще се състои, както е планирано. Разбира се, следим ситуацията отблизо и ще пуснем информация ако има някакви промени.“

Заради коронавируса COVID-19 от съображения за сигурност Ферари затвори музеите си в Маранело и Модена. В Италия вече има повече от 300 случая на заразени, като 11 човека са починали. На тестовете в Барселона пък Макларън е ограничил достъпа до моторхоума на тима на всеки, който е посещавал Китай в последните 2 седмици.