Начало Автомобили Плъг-ин хибридът Mitsubishi Outlander PHEV вече се произвежда за европейския пазар

Плъг-ин хибридът Mitsubishi Outlander PHEV вече се произвежда за европейския пазар

33
0
Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) започна производството на своя иновационен плъг-ин хибрид (“PHEV”) за европейския пазар. Моделът Outlander PHEV, който се прави в завода Оказаки на MMC близо до Нагоя, постигна голям пазарен успех, като надхвърли и най-оптимистичните прогнози на Mitsubishi Motors.

Продажбите на колата в Япония започнаха на 24 януари 2013 г. и вече около 8000 японски клиенти са пожелали да закупят този автомобил, докато първоначалната цел на компанията е бе да се продадат 4 000 автомобила за този период. За да отговори на нарастващия брой заявки от клиенти в Япония и чужбина, MMC реши да удвои веднага производствения капацитет за модела в завода Оказаки до 4000 автомобила на месец (или приблизително 50 000 автомобила годишно).

От началото на следващата година MMC ще започне изпълнението на работна програма за повишаване на производствената ефективност с цел намаляване на общите производствени разходи и създаване на условия за по-голяма гъвкавост по отношение обема на производство и произвежданите модели. Това от своя страна ще даде възможност за още по-голямо увеличение на обема на производство в завода Оказаки, включително и на Outlander PHEV.

В Европа – която се очаква да е най-големият глобален пазар за Outlander PHEV – за периода от декември 2012 г. общият брой на заявките за закупуване на този автомобил надхвърли 10 000. С цел постигане необходимия баланс между производствен капацитет и пазарно търсене от октомври 2013 г. MMC ще започне да предлага Outlander PHEV на европейския пазар, като в началото ще обхване определени избрани пазари (Холандия, скандинавските страни и др.).

След това – в периода от ноември 2013 г. до първото тримесечие на 2014 г. – ще бъдат обхванати и останалите европейски пазари.