Начало BG спорт Пламен Камбуров печели тренировките на планинско „Осогово 2019“

Пламен Камбуров печели тренировките на планинско „Осогово 2019“

795
0

Пламен Камбуров (Автотранс) с Мицубиши Лансър Ево 9 бе най-бърз в тренировките на планинско Осогово. Състезанието утре е пети кръг от шампионата по планинско изкачване на България. Лидерът в класирането Камбуров, който има две победи от 4-те старта досега, си каза тежката дума във втория манш.

Първият бе спечелен от Васко Въжаров (Грийн фокс) с Опел Астра.

Той постигна 2:48,500 по трасето с дължина 5 км от с. Богослов към хижа Студен кладенец. На 8,05 сек. след него бе Камбуров. За Въжаров и Камбуров това е второ състезание в рамките на една седмица. Въжаров не стартира в останалите два манша заради семейни ангажименти.

Затова пък Пламен се развихри във втория. Неговата „планинарка“ Шкода Фабия в момента участва на рали и той бе принуден да седне във вярното Мицубиши. То не го подведе и с него Камбуров направи 2:47,410 и прати Въжаров на втора позиция, на 1,09 сек. след него. В третото си качване Камбуров отново бе най-бърз, но с „по-скромното“ време 2:52,150.

Трети се нареди Александър Бурдин (Хоби кар) с БМВ 318. Той изостана на 9,420 сек. Алекс обаче направи отлични второ и трето изкачване, като зае второто място след бързака Камбуров.

Четвърти става Искрен Веселинов (Дианел рейсинг) с Хонда Сивик.

След него са Васил Тодоров с Опел Астра и Ясен Николов с Хонда Сивик – 5-и и 6-и. Двамата са пилоти на домакините и организатори на състезанието АСК „Диамо“, които си свършиха перфектно работата по трасето.

Ясен бе „воевода“ на армадата от автомобили Хонда Сивик, наредили се на следващите места. Това са Кольо Карастоянов (София Кар), Венцислав Ридарски (Диамо) и Станислав Първанов ( Ара Моторспорт).

На трасето се завърна и един от най-бързите пилоти в планинския и пистовите шампионати – Ерменко Ерменков (Диамо) с Пежо 206 Турбо. той стана 10-и, като изпревари младият, но вече утвърден рали специалист Денис Станчовски (Престиж рали тим). Денис дебютира в планинския шампионат с един чисто нов автомобил Пежо 208 R26. Това е тест за младия пилот, който се представи нелошо, след като бе навъртял около 50 км тестове на Мухово.