Начало BG спорт Пламен Камбуров спечели планинско Шумен

Пламен Камбуров спечели планинско Шумен

697
0
Пламен Камбуров
Пламен Камбуров, снимка: Lap.bg

Пламен Камбуров с Шкода Фабия RS от екипа на Ел Ви Авто Рейсинг Тим спечели първия кръг от националния шампионат на планинско изкачване – планинско Шумен.

Миналогодишният първенец в тази дисциплина беше най-бърз и в 3-те състезателни манша. При второто си качване Камбуров постигна най-доброто време за уикенда от 1:51.565 мин, което е и най-доброто постижение на новата конфигурация с прибавен допълнителен шикан.

Втори завърши румънецът Емил Жиня с Norma (на видеото долу), който изостана от победителя с общо 20.046 сек. Местата на подиума допълни Александър Бурдинов с BMW M3, който беше и най-бърз в своя клас НС2. Пилотът на Дианел Рейсинг изостана само на 3.3 секунди от Жиня.

Четвърти също е пилот на Дианел Рейсинг – Искрен Веселинов (Хонда Сивик), който е първи в клас НС4. Челната петица допълва завършилият на второ място в НС2 Симеон Иванов със Субару Импреса.

Йордан Методиев с Хонда Сивик бе най-бърз в клас НС3, като той зае шестата позиция в генералното класиране. Дилян Станков (Пежо 208 R2) взе победата в клас RC4 и осмото място в генералното подреждане, пред Иво Дечков (Seat Ibiza, HC3) и Христо Атанасов (Ситроен C2, RC4).

Най-бърз в RC3 е Даниел Живков (Пежо 206 RC), докато в RC5 победител е Искрен Пондев (Пежо 106). Пламен Петров (Хонда Сивик) спечели в категория HC5.