Начало Други Пламен Кралев с 2 подиума в Италия

Пламен Кралев с 2 подиума в Италия

91
0

Второ и трето място и първи подиуми за сезона записа Пламен Кралев и българския отбор Краф Рейсинг в италианския национален шампионат за туристически автомобили.

В събота се проведе третия крьг от шампионата на пистата Мизано. Пламен стартира от 6-та позиция, но успя да се придвижи с 4 позиции напред, което му донесе и 2-о място в крайното класиране.

В неделя Пламен стартира от 4-та позиция на стартовата решетка с 20 автомобила. Въпреки, че първоначално загуби няколко позиции на старта, след редица изпреварвания успя да финишира трети, което му донесе и втори подиум за уикенда.

В момента Пламен Кралев е на 5-а позиция с 27 точки, като пред него са Ерик Скавалини (Хонда Сивик TRC) 74, Никола Балдан (СЕАТ Леон TRC) 47, Джонатан Гиакон (Опел Астра TRC) 33 и Макс Муджели (Ауди RS3 LMS) 30 т.

Освен в ITCC, отборът на Краф Рейсинг и Кралев участва през този сезон и в надпреварите от европейската верига на туристическите автомобили. Следващите два кръга на шампионата ще се проведат на писта Монца на 17-и и 18-и юни.