Начало Рали Пламен Стайков се стреми към участие в европейския рали шампионат

Пламен Стайков се стреми към участие в европейския рали шампионат

36
0

Рали шампионът на България за 2016 г. Пламен Стайков заяви, че целта му за новия сезон е участие в европейския шампионат. В интервю за радио Кърджали местният пилот заяви, че единствената цел е участие в големи първенства, като този на стария континент. Той подчерта, че не вижда смисъл да се състезава на по-ниско ниво.

Стайков заяви, че във всички състезания, в които е участвал, е бил победител, и че е време да се стреми към по-високи цели. И една от тях е участие в шампионата на Европа. Стайков заяви, че е възможно отказване от участия в състезания и шампионати за година или две, докато успее да събере нужните за участие средства.

„Моята цел е да се състезавам, не искам да губя времето на моите рекламодатели и приятели. Целта ми е победа и винаги е било така, заяви пилотът. – Голям фактор за това да участвам в Европейския шампионат ще е финансовата подкрепа, която мога да имам. Искам да изляза на европейската сцена и да се боря срещу много сериозни конкуренти и автомобилни производители.”

В тази връзка Стайков, който се състезава с Мицубиши Лансър Ево 9, заяви, че е възможно да се откаже от участие в някои състезания или дори в цели шампионати. „Това решение ще го взема до края на първия месец на 2017 г. Аз съм човек, който като реши да прави нещо, го прави както трябва. Не искам да похарча нито един лев или да загубя времето на нито един човек. Всичко, което го правя, го правя с мисъл.”