Начало Formula 1 News Планираният таван на бюджетите за 2021 г. няма да е $150 млн.

Планираният таван на бюджетите за 2021 г. няма да е $150 млн.

8
0
Гран при на Италия,Монца,старт

Планираният таван на бюджетите във Формула 1 за 2021 г. няма да бъде 150 млн. долара, съобщава популярното издание racefans.net.

Според достоверни източници на изданието тази цифра ще бъде достигната през 2023 г. А преди това за 2021 сумата, която отборите ще могат да харчат на сезон, ще бъде $200 млн., а за 2022 г. $175 млн.

Освен това не всички разходи ще се включват в тези суми. Сред тях ще са заплатите на пилотите, както и разходите за маркетинг и моторхоумите.

Последните детайли около ограниченията на харчовете предстои да бъдат уточнени, като сред тях са какви наказания ще бъдат налагани на тези отбори, които са надминали рестрикциите.

Няколко от отборите са били силно „за“ въвеждането на таван на бюджетите и са заявили, че съществуването им е в опасност ако такива не бъдат въведени.

„Това, което трябва да постигнем в този спорт, е абсолютно фундаментално за оцеляването на няколко отбора, каза в тази връзка Клер Уилямс. – В момента е изключително тежко за екипи като нашия и не трябва да бъде подценявано колко важни са правилата за 2021 г.“

Таван на бюджетите ще има и за 2019 и 2020 г., но той няма да бъде задължителен за спазване и ще бъде в по-мека форма.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter