Начало Автомобили Plug-in хибридната система на Mitsubishi Motors с награда за технология за 2014...

Plug-in хибридната система на Mitsubishi Motors с награда за технология за 2014 г.

30
0

Plug-in хибридната електромобилна технология на новия средноразмерен SUV Outlander PHEV спечели наградата за технология за 2014 г. на RJC (Японски конгрес на автомобилните изследователи и журналисти), съобщиха от Mitsubishi Motors Corporation (MMC).

Базирайки се на принципа “Удоволствието от шофирането води към устойчиво бъдеще”, MMC следва производствена политика на отговорно отношение към околната среда, създаване на автомобили, които се шофират с удоволствие и се отличават със здравина и безопасност – характеристики, обединени пад названието Drive@earth.

Плъг-ин хибридната електромобилна система използва батерия с висок капацитет, предни и задни електромотори, генератор и бензинов двигател за генериране на енергия и за движение с висока скорост, като тази хибридна технология осигурява по-дълъг пробег при движение с постоянна скорост и задвижване предимно с електромоторите на автомобила. Тяизбира автоматично оптималния режим на задвижване според конкретните условия и останалото количество заряд в батерията. Възможни са следните режими на задвижване:

1) Режим на електрическо задвижване

2) Режим на хибридно задвижване при последователно свързани системи

3) Режим на хибридно задвижване при паралелно свързани системи

Систематана този луксозен автомобил получава висока оценка за своите екологични характеристики, плавно ускоряване и тихо функциониране.

За да създава устойчиви системи за задвижване, MMC продължава да следва проактивна политика на използване на електромобилни технологии, включително такива за електромобили и PHEV (плъг-ин хибридни електромобили), с цел заемане на водещи пазарни позиции в сектора на електромобилите и опазване на природните ресурси чрез глобално намаляване на емисиите на CO2.