Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 По автомобила на Ферари ще има сериозни промени

По автомобила на Ферари ще има сериозни промени

3752
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

По колата на Ферари за следващия сезон ще има много промени. Това обясни шефът на тима Матия Биното. Измененията ще включват нова аеродинамична философия и доста променен двигател.

Според него това е и причината за сравнително ранната дата на представяне на автомобила – 11 февруари. Това е 8 дни преди началото на първите предсезонни тестове в Барселона.

„Колата ще бъде базирана на това, което научихме тази година, каза Биното. – Затова тя ще бъде машина с много повече притискане спрямо тазгодишната. Не очакваме да имаме най-бързата кола на правите.

Не казвам, че ще копираме другите отбори. Но ще се адаптираме към поведението на гумите. А те ще останат същите и през следващата година. Моторът ще бъде сериозно променен в горната част. Мисля, че имаме да свършим много по него.“

Биното заяви още, че Ферари ще започне да мисли за пилотската си двойка за 2021 г. не по-рано от май месец.

И догодина пилоти на екипа ще са Шарл Льоклер и Себастиан Фетел. Последният обаче се представя неубедително, а договорът му изтича след края на следващия сезон.

Матия обясни, че за следващата година Ферари ще увеличи значително бюджета си и ще наеме нови хора. Причината е работата по развитието на проекта за 2021 г., когато в сила влизат новите правила.