Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 По-близо сме до Ред Бул от очакваното, радват се в Макларън

По-близо сме до Ред Бул от очакваното, радват се в Макларън

57
0
Дженсън Бътън

С второ и четвърто време приключи квалификацията за Гран при на Малайзия за пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън. Двамата обаче бяха много по-близо до скоростта на съперниците си от Ред Бул днес, отколкото на Албърт парк.

Това беше почти перфектна обиколка – загубих само десета и половина от секундата в 14-и завой. Така че сме много по-близо до Ред Бул, отколкото очаквахме, а това е прекрасно за нас – коментира Хамилтън. – Наистина съм щастлив, че ще съм на първа редица. Надявам се на по-добър старт от този, който направих в Мелбърн, за да продължим борбата и да имам шанс да се надбягвам със Себастиан [Фетел] в първия завой и началните обиколки. Изглежда утре ще се правят по три спирания за гуми. Днес и вчера не валя, надявам се и утре да не се случи. Класирането на първа редица определено помага в случай на дъжд. Не се съмнявам, че сме в състояние да изпреварим Ред Бул при развитието на автомобилите – въпросът е само кога ще се случи – каза още англичанинът.

На Бътън пък му се искаше да обърне резултатите от Q2 и Q3, след като даде най-добро време във втория квалификационен сегмент.

Накрая задната част на колата ми не бе особено стабилна в един момент, но такива са реглажите, които избрах. Балансът е доста добър, но пък в последния сектор тормозя гумите малко повече, което ме прати четвърти. По-близо сме до Ред Бул, отколкото мнозина очакваха, а авансът ни спрямо момчетата зад нас не е малък. Стартовете ни не бяха кой знае колко добри в Мелбърн, така че дано утре се справим. KERS-ът може да ни помогне сериозно в атаката при влизането в първи завой – обясни Дженсън.