Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 По принцип Силвърстоун не пасва на Ферари, твърди Фернандо

По принцип Силвърстоун не пасва на Ферари, твърди Фернандо

82
0

Пистата Силвърстоун, на която този уикенд ще се проведе 10 кръг от световния шампионат на Формула 1, по принцип не пасва особено на Ферари, твърди Фернандо Алонсо. Испанецът обаче е сигурен, че подобренията по болида F10 ще подобрят представянето на Скудерията, още повече, че сезонът вече е преполовен и отборът трябва сериозно да скъси изоставането си от най-бързите коли.

– Настоящият момент е жизненоважен за сезона, тъй като ни предстоят три старта за четири седмици. Готови сме както откъм техническата страна, така и чисто физически. Във Валенсия имахме значителни промени по F10, но на Силвърстоун и в следващите стартове ще имаме още повече нови компоненти. Програмата за развитие е крайно интензивна и според мен ще доведе до добри резултати. Проведохме и сериозна техническа подготовка, тъй като предстоящите надпревари са близо една до друга и е необходимо сто процента съсредоточаване през цялото време – обясни Алонсо.

Двукратният световен шампион също отбеляза промените по трасето, както и как се е подготвял за новата част от него:

– С инженерите ми проучихме характеристиките на новата конфигурация [на Силвърстоун], анализирахме наличната информация, гледахме и състезанието на мотоциклетистите, което се проведе там преди няколко седмици. В четвъртък сутринта заедно ще инспектираме пистата, за да огледаме всичко подробно и особено внимание ще обърнем на неравностите по състезателната линия. Иначе трасето е подобно на това, което си беше, с много бързи завои, а това не ни пасва особено. По принцип последният вариант на F10 от Валенсия би трябвало да подобри представянето ни именно в тази област, но е най-добре да изчакаме и ще видим. Обаче оставам оптимист. Винаги има шанс да завали и това да изиграе роля на Силвърстоун. Ще съм сериозно изненадан, ако целият уикенд премине без дъжд.