Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 По-умерени цени и претъпкани трибуни в Австрия

По-умерени цени и претъпкани трибуни в Австрия

1026
0
Гран при на Австрия, фенове
снимка: Спас Генев

Иван Тенчев, Ред Бул Ринг. Значително по-умерени цени на важните стоки посрещнаха феновете на Шпилберг в Австрия, в сравнение с доста други писти тази година. Билетите и тук са продадени напълно, като огромната част от публиката приижда от Нидерландия. Местната полиция обяви, че очаква над 40 000 автомобила с жълти номера. Оранжевата армия брои Ред Бул Ринг за домашна писта на Макс Верстапен, който има вече 4 победи на това трасе. Конфигурацията се смята за удобна за „биковете“ по принцип заради по-голямото им в сравнение с Ферари турбо, което е важно при надморска височина от над 600 м.

Зрителите са привлечени от гостоприемството на домакините. Голямата част от дошлите да гледат Гран при на Австрия зрители спят по хотелчета и къщи из цялата провинция, както и в къмпинги около пистата като в доброто старо време

Домакините пък са наистина умерени в цените въпреки огромния интерес. Един ходдог струва 6,5 евро, картофки – 5 евро, земел със салам – 3 евро, бургер – 12 евро и т.н. Голямата бира е 4,80 евро, което е нищо сравнение с българските черноморски курорти и Монако, където цената ѝ бе между 7 и 14 евро.

В същото време обаче цените на официалните продукти на екипите и Формула 1 продължават да се увеличават

Шапките на Ред Бул стигнаха вече 80 евро. Фланелките са по 60, якетата – над 175 евро. Въпреки това местните търговци вярват, че успехът им е гарантиран. Човек на сергия заяви, че очаква да продаде 1000 шапки на Верстапен и съжали, че не е поръчал достатъчно артикули на Алпин и Фернандо Алонсо, които свършили още тази сутрин. Очакванията са зад 300 000 зрители през уикенда.