Начало BG спорт Победа в планинско Благоевград и титла за Мирослав Ангелов

Победа в планинско Благоевград и титла за Мирослав Ангелов

376
0
снимка: Мегапорт

Пилотът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов с Skoda Fabia R5 Evo спечели планинско Благоевград. Състезанието бе четвърти и последен кръг от сезон 2020 г. С трето поредно първо място в шампионата Ангелов си осигури и първа титла на планинско, след като вече записа три поредни корони в ралитата.

В състезанието стартираха 29 автомобила на познатата отсечка от Еленино до Делвино. На квалификацията в събота Ангелов даде трето време, след Васко Въжаров с Opel Astra и Илия Царски с Mitsubishi Lancer Evo 9 – двамата от освободения национален клас НС1.

След трите сесии съдиите дисквалифицираха за втори път тази година Въжаров за използване на нерегламентирано гориво. Така Царски излезе начело в квалификацията с 5,5 сек пред Ангелов. Все пак Въжаров бе допуснат до старта, но извън официалното класиране.

Царски не бе съгласен с решението Въжаров да стартира и се отказа от участие. Така основната битка за първото място остана между Ангелов и шампионът Пламен Камбуров с Mitsubishi Lancer Evo 9 от НС1.

На мокрото трасе Ангелов спечели и трите манша

В първото минаване той бе с 1,795 сек пред Камбуров и време 2:21,8 мин, след което свали на 2:19,3 мин и добави нови 3,5 сек пред преследвача. Във финалния манш даде време 2:18,9 мин, с 4,1 сек пред Камбуров, който остана втори в състезанието на 9,468 сек. Трети е Искрен Веселинов с Honda Civic от клас НС1, който стана вицешампион за 2020.

„В нито един от маншовете не карах на пълна газ, спирах много по-рано от възможностите на колата. Нямаше смисъл на рискуваме на мокрото, коментира Ангелов след финала. – На планинското трасе автомобила ни изостава двойно по мощност на освободените коли, но на мокро ситуацията е много по-изравнена.

Чест прави на Пламен Камбуров, че остана в състезанието с трудната за управление на мокро трасе толкова мощна кола и се бори. Следващото ни състезание е във Видин, където ще се борим за титла в рали-спринта.“

Пилотът ще стане първият след Георги Петров от 1994 г. с три титли от четирите най-престижни моторни категории в България.

снимка: Мегапорт