Начало Картинг Победа за Тома Маринов в 3-ия кръг на Lotus Sofia Auto-Kart

Победа за Тома Маринов в 3-ия кръг на Lotus Sofia Auto-Kart

274
0
Тома Маринов се справи най-добре от всички с водното предизвикатество, снимка: Каролина Шулейевска

Третият кръг от националния любителски шампионат по картинг Lotus Sofia Auto-Kart Championship се проведе под проливен дъжд на 18 юли на картинг писта Враца. Това съобщава auto-kart.com. Победител в тази надпревара стана настоящия шампион Тома Маринов (Pro Racing Team).

На стълбичката се качиха още Йордан Пенчев и съотборника на Тома – Юлиян Гошев. Условията на пистата бяха изключително тежки, като дъжда не спря през целия ден, а на моменти дори се усилваше, като пистата се наводняваше сериозно на някои места.

Състезанието се проведе в два манша. Още по време на свободните тренировки, Красимир Цолов от Lotus SF даде сериозна заявка за силно представяне на мократа писта, като шансовете му изглеждаха доста добри предвид факта, че той стартира от първа позиция. За негово съжаление обаче той имаше много проблеми през първия манш, като в крайна сметка след излитане от пистата картът му затъна много сериозно в тревата и той не успя да финишира.

Юлиян Гошев след старта на втори манш, снимка: Каролина Шулейевска

Победата извоюва Тома Маринов, следван от Юлиян Гошев (Pro Racing Team).

Трети завърши Йордан Пенчев (Shadow Kart Team), след като на изхода от последния завой изпревари завъртялия се Борис Барболов (Lotus SF). Само няколко завоя по-рано Йордан се беше завъртял, давайки възможност на Барболов да го изпревари. Калоян Костадинов и Данаил Варсано (Lotus SF) останаха в дъното на класирането, а Красими Цолов (Lotus SF) бе класиран последен в манша.

Във втория манш битката в челото бе доста по-сериозна и в нея бяха Тома Маринов, Йордан Пенчев, Юлиян Гошев и Красимир Цолов. Те завършиха в този ред, но по време на манша имаха доста битки помежду си и размяна на позиции. Борис Барболов завърши по-далеч зад тях на 5-та позиция, а на опашката останаха Данаил Варсано и Калоян Костадинов, за които това бе първо състезание в такива тежки метеорологични условия.

Подиумът след финала, снимка: Каролина Шулейевска

Индивидуално класиране от 3-и кръг:

  1. Тома Маринов Pro Racing Team                30
  2. Йордан Пенчев             Shadow Kart Team             27
  3. Юлиян Гошев Pro Racing Team                25
  4. Борис Барболов Lotus SF                               23
  5. Красимир Цолов Lotus SF                               22
  6. Калоян Костадинов Kostadinov Team                21
  7. Данаил Варсано             Lotus SF                               20

Отборно класиране:

  1. Pro Racing Team 55
  2. Lotus SF 45
  3. Shadow Kart Team 27
  4. Kostadinov Team 21

Следващият 4-и кръг е планиран за 1 август, като пистата ще бъде допълнително уточнена.