Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победата беше възможна, смята Фетел

Победата беше възможна, смята Фетел

42
0
GP Hungary 2011

Спечелването на победата в Гран при на Унгария беше възможна, смята Себастиан Фетел, който не остана особено доволен от второто си място.

Пилотът на Ред Бул потегли от полпозишън и загуби водачеството преди първите спирания в бокса, а след втория си стинт вече беше трети. До финала той така и не застраши местата на лидерите в състезанието Люис Хамилтън и Дженсън Бътън. Германецът стигна до второто място след грешките на Хамилтън и Макларън, които лишиха англичаните от изглеждащата сигурна двойна победа.

– Победата днес не беше невъзможна. Всичките ни съперници с изключение на Дженсън завършиха зад нас, така че записахме добро състезание за шампионата. Макларън бе много конкурентен в последните две състезания. Трябва да направим своето завръщане на Спа. Не съм доволен. Тръгнах пръв и усещах, че мога да спечеля. Много от пилотите направиха малки грешки. Целта ми беше да спечеля. Условията обаче много бързо се променяха и трябваше да сме сигурни, че ще стигнем финала, каза Фетел. Той все пак увеличи аванса си във временното класиране до 85 точки пред своя съотборник Марк Уебър.

Австралиецът не остана доволен от слабата си състезателна стратегия, която го остави едва на пета позиция в Унгария.

– Беше относително приятно състезание, докато не взех грешни решения от кокпита. Правилно минах на сликове в началото, но беше изключително глупаво да сложа интермедиите за две обиколки. Ако валеше по-силно в още 3-4 тура, тогава това щеше да е правилното решение. Заложих и загубих няколко позиции, но ако бях спечелил, щях да взема много повече, обясни Уебър.