Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победата на Бриаторе видяна като удар в сърцето на ФИА

Победата на Бриаторе видяна като удар в сърцето на ФИА

25
0

След като Флавио Бриаторе и Пат Саймъндс спечелиха делото срещу наложените им наказания от ФИА, се заговориха разнообразни неща в световните медии.

В Италия например гледат на победата на Бриаторе във френския Върховен съд като удар в сърцето на ФИА. От „Гадзета дело Спорт“ коментират: „Ръководният механизъм на ФИА де факто бе преустановен, а стратегията за отмъщение на Мозли бе изобличена.“ От италианския „Тутоспорт“ също пишат, че решението в полза на Бриаторе е доказателство, че „Мозли е искал отмъщение.

„Кориере дело Спорт“ се изказват малко по-реалистично, като признават, че Бриаторе е отговорен, но доживотната забрана е била „неприемлива“. Те добавят: „Всеки има право на втори шанс.“

Във френския „Ла Република“ пише, че изходът от делото в парижкия Върховен съд показва, че Бриаторе е заслужавал честно изслушване, както и че ФИА не е имала право да налага наказанието.

В другите световни медии обаче мненията са доста контрастни на фона на тези от италианските и френските издания. От немския „Билд“ казват, че решението на съда е „удар по справедливостта„, както и че премахването на забраната на този „бандит Бриаторе“ е направено само с помощта на технически детайл. Статията направо казва: „Дано никой да не го върне във Формула 1.“

Британският „Индепендънт“ поставя въпроса кой е виновен и къде трябва да бъде поставена линията на благоразумното поведение, щом подобно нещо е било оправдано. „Дейли Телеграф“ също не одобряват решението на френския съд, подчертавайки, че никой не е бил наказан за нещо, което е считано за един от най-лошите примери на измама в историята на спорта.