Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победата на Рикиардо би трябвало да послужи като мотивация за Рено, смята...

Победата на Рикиардо би трябвало да послужи като мотивация за Рено, смята Хорнер

53
0
Даниел Рикиардо

Победата на Даниел Рикиардо в Гран при на Канада би трябвало да послужи като мотивация за Рено – да поправят проблемите в задвижващата си система, смята Кристиан Хорнер.

Австралийският пилот триумфира на пистата Жил Вилньов, като това бе първи успех в кариерата му във Формула 1 и първа победа на тима от Милтън Кийнс през сезон 2014 г. Той се възползва максимално от проблемите на Мерцедес. Повреда в MGU-K доведе до значително забавяне на Нико Розберг, а Люис Хамилтън дори не завърши. При това положение Хорнер коментира, че не си прави илюзии относно разликата в представянето на задвижващата система на Рено в сравнение с тази на Мерцедес.

Нека не изпадаме в захлас. Мерцедес бяха най-бързите коли в състезанието, докато не се случиха проблемите им, каквито и да бяха те – заяви Хорнер след финала. – Ние имахме грижи в други моменти от сезона досега, но съперниците определено бяха много силни през уикенда. Ние имаме още доста работа – бяхме с 15 км/ч по-бавни от Форс Индия и Уилямс на правата. Това трябва да подобрим. Но двоен подиум и първа победа за годината е огромна мотивация за Рено. Беше фантастично представяне.

Англичанинът сподели, че в началото на състезателния уикенд не е вярвал, че екипът му може да спечели надпреварата:

Даниел обаче е безгрешен досега. Той сграбчи възможността пред себе си и съм доволен за него, за това, че спечели първата си победа, защото това е прекрасно чувство за един пилот. Беше хубаво и че Себастиан [Фетел] бе на подиума. Той се обади, че е в трафик и има проблеми с гумите, като искаше да видим какво е положението със стратегията. Прибрахме го в пита, Дан влезе тур по-късно. Неговата обиколка преди влизането в бокса бе много впечатляваща и с нея той излезе напред. Боксовете се различаваха с 0,2 секунди. Но наистина решаващият момент бе задминаването на [Серхио] Перес от външната страна във втори завой. С това Даниел спечели състезанието. Иначе дори с отворен DRS и всичко останало, нямаше как да се борим с болидите със задвижваща система на Мерцедес. Дан рискува и извадихме известен късмет с проблемите на Розберг. Но за да се възползваш от подобен шанс, трябва да си в нужната позиция.

Хорнер допълни, че Ред Бул ще продължат да се трудят упорито, докато са в състояние да се състезават наравно с Мерцедес. Той заяви, че медиите в определен момент са се питали дали тимът от Бракли може да спечели всички стартове този сезон.

–  Мисля, че тогава отговорих: „Теоретично могат, но вероятно няма да успеят”. Ние малко по малко наваксваме, подобрихме колата, двигателя и се намирахме в позиция да се възползваме от проблемите на Мерцедес. Трябва обаче да се трудим, за да намалим още разликата, която остава значителна – каза още той.