Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победата на Рикиардо е голяма стъпка в F1 кариерата му, заяви Уебър

Победата на Рикиардо е голяма стъпка в F1 кариерата му, заяви Уебър

29
0
Марк Уебър

Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър, който се подготвя за участие в 24 часа на Льо Ман с Порше, заяви, че победата на Даниел Рикиардо в Канада е голяма стъпка в кариерата на сънародника му.

Рикиардо зае освободената от Уебър позиция в Ред Бул и се справя чудесно в новия си екип от началото на сезона. Той се качи на подиума още в домашния си старт, който бе първи за сезона, но постижението му бе отнето заради технически проблем.

В Канада Даниел изпревари Нико Розберг в самия край на състезанието и взе първа победа в кариерата си в едва седмия си старт за Ред Бул.

Честно казано, промяната в кариерата ми допада много, но въпреки това гледах няколко F1 надпревари. Наблюдавах тази в Канада и не изглеждаше твърде вълнуващо. Но тогава видях, че Мерцедес-ите имат проблеми. За Даниел е страхотно да вземе първата си победа. Той не допусна никакви грешки през годината досега. Имаше проблеми с правилата, мокри квалификации, какво ли не срещу себе си. Но първата победа е голяма стъпка в кариерата – коментира Уебър.

Самият Рикиардо заяви след финала на пистата Жил Вилньов, че е шокиран от развоя на събитията и успеха си.