Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победата на Фетел не бе нагласена от Ферари, заяви Тото Волф

Победата на Фетел не бе нагласена от Ферари, заяви Тото Волф

48
0
Кими Райконен,Себастиан Фетел

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че в тима на Ферари не са избрали нарочно такава тактика на Кими Райконен, че да може неговият съотборник Себастиан Фетел да мине пред него и да спечели състезанието за Гран при на Монако.

Финландецът водеше в надпреварата след старт от полпозишън, но при спиранията в бокса той загуби лидерството от Фетел. Германецът остана няколко обиколки повече на пистата с гумите ултрасофт и успя да излезе пред съотборника си.

Според Люис Хамилтън от Ферари ясно са показали с действията си, че Фетел е номер 1 в тима, и че са го фаворизирали за сметка на Райконен. Волф обаче не е на това мнение.

„Не беше ясно как ще се представят гумите, каза австриецът. – Оказа се, че суперсофт не бяха достатъчно бързи и Себастиан с няколко страхотни обиколки с използвани гуми ултрасофт успя да излезе пред Кими.

В крайна сметка това е правилният резултат за тима и за шампионата при пилотите, но не мисля, че беше нагласен. Ферари имаха най-бързата кола и заслужаваха да спечелят.“