Начало Картинг Победи за Хаджийски, Минков, Иванов, Шингов, Гьошев и Костов във 2-ия кръг...

Победи за Хаджийски, Минков, Иванов, Шингов, Гьошев и Костов във 2-ия кръг във Враца

234
0

През изминалия уикенд във Враца се състоя 2-ия кръг от националния шампионат по картинг на БФК-НКС. Той се проведе на обновената писта в гарда, като на същото трасе ще се състояха и първите кръгове от републиканския шампионат по Супермото.

Домакини на надпреварата бяха Община Враца, Картинг писта Враца и „B&S Racing team“. При слънчево и топло време за сезона общо 36 пилоти премериха сили в общо 6 категории, като предложиха интересни битки и интригуващи надпревари.

Пилотите в No Gear Open, OKJ и Rotax Senior бяха по-малко и затова караха заедно.

В първия надделя Томи Хаджийски, въпреки че започна участието си едва в събота и не кара с оригиналния си карт. Томи победи и в двата хийта и остави зад себе си Илия Димитров и Габи Пецов, като последният не завърши днешните 2 финала заради технически проблеми.

В OKJ победител стана Слави Минков, който бе първи и в общото класиране на трите категории. Той води оспорвани начални обиколки с пилотите от Senior, тъй като те караха с различни гуми, които заработваха оптимално доста по-бързо.

Подиумът в клас No Gear Open

В първия финал Слави удържа лидерството и след това нямаше проблеми, докато следващият по бързина пилот в OKJ Христо Младенов загуби позиции спрямо състезателите от Senior и съответно след това и време докато ги изпревари. Така той остана втори в класа.

Във втория финал и Минков бе изпреварен от няколко пилоти от Senior, но след това навакса и стана първи в общото класиране и първия за кръга в класа. Младенов остана 2-и, а 3-и OKJ е Йосиф Тошков.

Тримата пилоти на подиума в OKJ

В Senior най-добре от всички се справи Самуил Иванов, който даде и най-сериозен отпор на пилотите от OKJ.

Във втория финал той успя да завърши 2-и в общото класиране пред Младенов и в общото за Senior изпревари Васил Апостолоски, който победи в първия кръг в Кюстендил.

Подиумът допълни Калоян Генов, който изостана само на половин точка спрямо пилота от Северна Македония. Заради това, че имаше по трима състезатели във всеки клас, за шампионата те получиха половината точки.

Почетната стълбичка в Senior

В клас Rotax Junior убедителна победа записа Петър Шингов. Той беше най-бърз в квалификацията, в двата съботни хийта, а днес той затвърди предимството си с успехи и в двата финала. Шингов още свиква с новата си машина и показа сериозен потенциал.

Втори се нареди Радослав Воденичаров, който също имаше много добра скорост и потегляше от 2-о място, но и при двата старта днес губеше по няколко позиции (в първия изостана 5-и, а във втория 6-и). Въпреки това той навакса и в двата случая и стана 2-и, но през това време лидерът Шингов бе далеч напред.

Първите трима в Junior

За 3-ото място борбата беше много сериозна, като я спечели Борис Михайлов, следван от Мартин Гарбев и Максим Скендеров.

Първото си състезание в професионалния картинг и в класа направиха Божидар Първанов и Димитър Колев, а след инцидента вчера, днес не участваха Илиан Янков и Габриел Александров, който е със счупена ръка.

В Minimax, както в Кюстендил, така и сега във Враца борбата беше изключително оспорвана. И отново тя бе между Калоян Гьошев, Стефан Стефановски и Деан Дамянов. Пилотът от Северна Македония спечели първия финал днес пред Гьошев и Дамянов, но във втория Калоян направи много силно каране. Той изпревари последователно Деан и Стефан, а след това дори успя да отвори преднина.

Подиумът в Minimax

Така в общото класиране Гьошев и Стефановски завършиха с равни точки, но предимство имаше българският пилот заради по-добрата си най-бърза обиколка. Дамянов завърши 3-и, следван от Калоян Балабанов и Кристиан Зинков. В този клас имаше дама – Венцислава Ганчева, завършила 6-а.

В Micromax убедителен победител стана Макс Даниел Костов. Той бе най-бърз както вчера на хийтовете, така и днес, печелейки и двата финала с голяма преднина. Така той записа втора победа за сезона и направи сериозна заявка за титлата.

Призьорите в категория Micromax

Отново голямо израстване и силно представяне показа Милен Бахчеванов. Той успя да завърши 2-и в двете надпревари в неделния ден и логично зае 2-ото място в крайното класиране. Милен остави зад себе си Стелиан Господинов, който записа 3-и места в двата финала. Топ 5 допълниха Никола Рангелов и Виктор Антов. В този клас участваха общо 10 пилоти, като също имаше девойка – Диляна Станкова.

Пълните резултати от всички сесии от уикенда във Враца можете да видите на:

https://speedhive.mylaps.com/Events/2218142