Начало Картинг Победи за Хаджийски, Митов, Янков, Руйков, Зинков и Боянов в 3-ия кръг...

Победи за Хаджийски, Митов, Янков, Руйков, Зинков и Боянов в 3-ия кръг на БФК

354
0

При променливо време и дъжд този уикенд на пистата Пауталия в Кюстендил се поведе 3-ия кръг от шампионата на БФК-НКС. Общо 27 пилоти участваха в 6-те различни класа, разпределени в 4 групи – Mini BG-Micromax Rotax, Mini, Rotax Junior/Senior и No Gear Open.

В No Gear Open трета победа за сезона записа Томи Хаджийски. В първото състезание той води интересна битка с Илия Димитров, който поведе, но направи фалстарт. Все пак последният финишира първи, но заради нарушението получи 10 сек наказание.

Първите трима в No Gear Open

Във втория манш заваля дъжд в първата половина от дистанцията. Състезанието беше спряно, като пилотите се прибраха в бокса и сложиха гуми за мокро. С тях те довършиха дистанцията, като Томи спечели убедително пред Димитров и 3-ия в класа Йосиф Тошков.

Най-интересни бяха състезанията в обединената група Rotax Junior/Senior. Първата надпревара премина изцяло на сухо и доминира Дейвид Митов. Той остави зад себе си Калоян Генов, като двамата станаха първи и втори за Senior. Трети и първи за Junior се класира дебютантът Илиан Янков, въпреки 3 секунди наказание, следван от Александра Вътева (3-а в Senior), оставила зад себе си Виктор Върбанов и Самуил Иванов.

Подиумът в Senior

Втората надпревара пък премина изцяло на мокра писта.

Тя предложи най-много драма. Първоначално поведе Митов, след което лидерството взе Виктор Върбанов. След като трасето започна да поизсъхва, начело излезе Самуил Иванов, а в края той бе изпреварен от Васил Апостолоски.

Пилотът от Северна Македония завърши първи в общото класиране и първи за клас Junior, следван от Иванов (първи за Senior) и Митов. Апостолоски обаче не финишира в първия манш и така остава втори в общото класиране за кръга за Junior, зад Янков и пред Никола Георгиев.

Призьорите в Junior

За Senior победата за кръга взе Митов, за който това беше първо състезание тази година. След него се наредиха Самуил Иванов и Калоян Генов, следвани от Вътева и Върбанов.

В клас Mini трета победа за сезона от 3 старта записа Любослав Руйков. Той спечели и двата манша днес, като води от старта до финала. В първия след него финишира Стефан Стефановски, но 10 сек наказание за фалстарт го пратиха 4-и. Пред него бяха класирани Христо Младенов и Калоян Гьошев.

Подиумът в категория Mini

Във втората надпревара Младенов завърши втори, следван от Стефановски, който спечели битката с Гьошев, а с това и 3-ото място в крайното подреждане за кръга. За 5-ото място оспорван дуел водеха Деан Дамянов и Радослав Воденичаров, който бе спечелен от първия.

Пилотите в Mini BG и Micromax също бяха в обща група. Кристиан Зинков спечели първата надпревара, който води борба с Макс Даниел Костов, останал 2-и и Венцислава Ганчева, която се забави на старта от 2-а позиция, и тримата от Micromax. Давид Боянов стана 4-и и в общото подреждане и първи в Mini BG.

Почетната стълбичка в Micromax

Зинков спечели и втория манш пред Костов, с което взе и крайната победа в Micromax. Боянов направи много силно каране и стана 3-и в общото класиране, пред Ганчева (3-а за кръга в Micromax), и първи за кръга в Mini BG. След него се подредиха Мартин Любенов и Калоян Балабанов.

Най-бързите в Mini BG

Пълните резултати от кръга можете да видите на:

https://speedhive.mylaps.com/Events/1997377