Начало Други Победи за Маршавелов, Влъчков и Ерменков на писта Хасково

Победи за Маршавелов, Влъчков и Ерменков на писта Хасково

202
0
Маршвавелов

Константин Маршавелов, Иван Влъчков и Ерменко Ерменков спечелиха състезанията в сериите Макси, Туринг и Спорт в Хасково, където се проведе първия кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 9 грабна победата, след като стартира от втора стартова позиция в неделното състезание, което бе с дължина от 12 обиколки на хасковския пътен възел „Орфей“. На старта Маршавелов се залепи плътно зад Пламен Камбуров (Мицубиши Лансър Ево 9), който бе спечелил полпозишъна в съботните тренировки. След няколко обиколки на преследване, пилотът на Автотранс направи грешка, което позволи на Константин Маршавелов да го изпревари.

След като поведе колоната, Маршавелов завърши на първа позиция с малко над 35 секунди преднина пред Камбуров. На трета позиция завърши Симеон Симеонов с Мицубиши Лансър Ево 9.

„Състезанието се разви отлично за нас. Тактика ни беше, да чакаме конкурента да сбърка, тъй като това трасе е доста “спънато“ и изпреварванията са доста трудни. Доволни сме и вече мислим за състезанието в Русе.”, сподели Маршавелов след спечелената победа.

В Туринг убедителна победа взе миналогодишният шампион Иван Влъчков с Хонда Сивик. Влъчков изпревари ветерана Стоян Апостолов също с Хонда Сивик с 16.92 сек. Трети остана Светослав Ковачев с Фолксваген Голф, който изостана на почти обиколка след победителя. Надпреварата не завърши Давид Будев, който заради повреда катастрофира със своето Рено Клио.

Досега Влъчков не бе карал на трасето в Хасково, което бе спънато с 3 шикана, за да се намали максималната скорост на автомобилите. Автомобилът на Иван бе с нова визия, като оцветяването е различно спрямо миналогодишното.

„Поведох след старта. Имах конкуренция, но до средата на състезанието успях да натрупам преднина и след това не натисках максимално, каза Влъчков след финала. – Благодаря на механика ми, на семейството и на многобройната публика в Хасково, която бе дошла да ни подкрепя.”

В серия Спорт първи стана Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо. Той изпревари с 11.13 сек Симеон Симеонов с Хонда Сивик. Трети остана Филип Игов със Ситроен Саксо.