Начало Картинг Победи за Минков, Иванов, Шингов, Гьошев и Костов в 3-ия кръг от...

Победи за Минков, Иванов, Шингов, Гьошев и Костов в 3-ия кръг от картинг шампионата

189
0

Миналия уикенд във Враца се състоя 3-ия кръг от националния шампионат по картинг на БФК-НКС. Той се проведе на обновената писта в града, а домакини на надпреварата бяха Община Враца, Картинг писта Враца и B&S Racing team.

Променливото време в неделя доведе до това първите маншове в 3 от 4-те карания да бъдат на мокра писта изправи пилотите пред нови предизвикателства и доведе до оспорвани битки и някои изненадващи резултати.

Пилотите в класовете No Gear Open и Rotax Senior бяха по-малко и затова караха заедно. Те бяха единствени, които караха и двата финала днес със сликове. Победител в общото класиране в двата манша и в класа си No Gear Open стана Слави Минков. В отсъствието на Христо Младенов той нямаше сериозна конкуренция. Втори завърши Илия Димитров, следван от Йосиф Тошков и Габи Пецов.

В Senior победител стана Самуил Иванов (на подиума долу), който и в двата манша изпревари конкурентите в класа със значителна разлика. За второто място се бориха Васил Апостолоски и Калоян Генов.

Двамата си размениха по едно второ и едно трето място, като по-доброто класиране на пилота от Северна Македония във втория финал, който носи повече точки, му даде решаващо предимство.

Много участници, силна конкуренция и емоции предложи Rotax Junior.

Тук победата взе Петър Шингов, който обаче не мокро не беше много бърз и остана 3-и. Победата взе Борис Михайлов, който в последната обиколка успя да мине пред Радослав Воденичаров.

Във финал 2 на сухо Шингов (на снимката горе) показа скорост и спечели манша пред Илиан Янков, като контролираше внимателно темпото си. Двамата се откъснаха много пред останалите 5 пилота, които водиха страхотна битка. Местата постоянно се променяха, като в крайна сметка след много борба на 3-а позиция в манша завърши Божидар Първанов в едва 2-ото си състезание в професионалния картинг. Той се обучава в училището на Любомир Маринков.

Това изведе Първанов на 4-а позиция в общото подреждане, зад 3-ия Янков и 2-ия Михайлов. Воденичаров не направи добър втори манш и остана 7-и в него, което го смъкна на 5-а позиция в класирането за кръга. Днес не участваха Максим Скендеров и Мартин Гарбев.

В Minimax победител стана Калоян Гьошев (на снимката горе), който бе бърз както на мокро, така и на сухо. В първия финал днес той изостана малко в началото, но след това пое лидерството и спечели с аванс пред Стефан Стефановски. Топ 3 допълни Деан Дамянов.

Във втория финал Гьошев отново спечели пред пилота от Северна Македония, но този път разликата между тях бе доста по-малка. Трети в манша стана Кристиан Зинков, с което зае и тази позиция в общото класиране. Дамянов нямаше добра скорост на сухо и изостана 5-и във финал 2, което го прати 4-и в подреждането за кръга. В този клас от шампионата по картинг участваха две дами – Венцислава Ганчева и Никол Димитрова, заели съответно 6-ото и 8-ото място.

В клас Micromax (на снимката горе) трета победа от 3 старта за сезона записа Макс Даниел Костов.

Този път обаче успехът му дойде по-трудно. В първия финал днес, когато пистата бе мокра, Макс завърши на 2-а позиция, като победител стана Димитър Станков. Той стартира последен, но се ориентира най-добре в първата обиколка, когато доста пилоти допуснаха грешки. Трети се нареди Никола Рангелов.

Във втория манш на сухо Макс бързо си проби път напред и поведе. До финала той натрупа солидна преднина, а втори завърши Стелиан Господинов. Топ 3 допълни Милен Бахчеванов, който изпревари двама пилоти в хода на надпреварата. Станков остана 4-и във втория манш, но това му бе достатъчно за 2-ото място в класирането за кръга, следван от Господинов и Бахчеванов.