Начало Картинг Победи за Мишинков, Ненков и Николов във втория кръг на Лаута

Победи за Мишинков, Ненков и Николов във втория кръг на Лаута

197
0

Делян Мишинков, Андрей Ненков и Виктор Николов записаха победи във втория кръг от летния любителски шампионат на картинг писта Лаута. Състезанието се проведе при слънчево и много топло време за сезона и при отлична организация.

В категория Sprint Cup участие взеха общо 16 пилоти, които се бореха за призовите места в клас Master и клас Pro. В Matser победител стана Мишинков. Той спечели финала, суперфинала, като направи и най-бързата обиколка, за което получи бонус от 3 точки.

Във финала Делян бе 4-и в началото, но бързо поведе колоната след сблъсък между Кристиян Иванов и Макси Колев, а зад него с много добро темпо излезе дебютанта в този клас Данаил Варсано. Последният дори за кратко успя да изпревари Мишинков на завой 3, но пловдивчанинът си върна лидерството в завой 6. В последствие Кристиян също мина пред Варсано и завърши 2-и.

Подиумът в Master

В суперфинала Мишинков спечели убедително, а след оспорвана битка втори стана Цветомир Маринов, а трети Никола Драгинов. Топ 5 допълниха Варсано и Макси Колев.

В общото класиране зад пилота на Iceman Racing второто и третото място заеха Иванов и Маринов с равни точки, като Кристиян имаше предимство заради по-добра лична най-бърза обиколка. Поради същата причина Драгинов е 4-и пред Варсано (с равни точки).

Клас Pro първото място зае Андрей Ненков, втори стана Симеон Михалев, а местата на подиума допълни Арам Агопян.

Призьорите в Pro

В клас Junior осем деца се включиха в надпреварата. С убедителни победи във финала и суперфинала крайният успех бе за Виктор Николов. Той спечели и Бонус кръга, в който пилотите караха с машините на батковците от по-голямата категория, а направи и най-бързата обиколка.

Втори стана Цветелин Цонев с второ място във финала след оспорвана битка с Николов, и 4-о в суперфинала. В последния Цецо финишира 2-и, но получи наказание за ударен конус в бокса. Местата на подиума допълни Преслав Недялков, следван от Стефан Марудов.

Почетната стълбичка в Junior