Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победите на Фетел не ме стимулират допълнително, заяви Райконен

Победите на Фетел не ме стимулират допълнително, заяви Райконен

98
0

Кими Райконен заяви, че не се чувства допълнително стимулиран от успехите на своя съотборник Себастиан Фетел във Ферари от началото на кампанията.

В отминалата Гран при на Бахрейн германецът постигна втората си победа за сезона след тази в Австралия. Така Фетел има 7 точки аванс пред Люис Хамилтън в генералното класиране при пилотите, като Себастиан завърши втори в Китай.

Далеч от скоростта на Себастиан обаче е Райконен, който има две 4-и и едно 5-о място от началото на сезона. Финландецът изостава доста както в квалификациите, така и в състезателни условия. Затова разликата между двамата в шампионата е цели 34 точки.

„Не знам защо това би трябвало да ме направи по-гладен за успехи, заяви финландецът. – Аз се радвам за отбора, радвам се и за Себастиан, но е очевидно, че искам да се справям по-добре, отколкото досега. Това винаги е целта.

Като гледаме цялостната картина. Ние се намираме горе-долу там, където искаме да бъдем. Трябва да настроим още едно-две неща и да правим по-добри обиколки в квалификациите. Не смятам, че има да вършим чак толкова много неща, но има детайли, които ни костват ценно време.“