Начало Списание Подемът на Тойота и…

Подемът на Тойота и…

35
0

В избора на тема за корицата този месец колебанието бе много сериозно.
От една страна Фелипе Маса направи две невероятни състезания и разби много от стереотипите за себе си. Снимка точно на Маса на нашия фотограф Любомир Асенов дори украси корицата на Ред бюлетина, до който се докосва всеки във Формула 1. Хейки Ковалайнен пък спечели първата си победа и разбира се, всичко това е част от нашите теми в този брой. Но в крайна сметка реших да поставим напредъкът на Тойота на преден план, защото той е наистина забележителен процес във Формула 1 в момента. Хейки едва сега разкрива своя талант, а пред Маса е голямата битка и няма как да не се връщаме към тях.
От друга страна процесите в Гран при са толкова интересни като развитие в момента и в най-близко бъдеще, че личната гледна точка на личност като Паскал Васлон е безценна. Все пак тимът наистина е в подем след толкова много скептицизъм. А Формула 1 е Формула 1 навсякъде, за всеки, който е в нея. Борбата е за всеки милиметър и зад първите, а и кой знае – догодина статуквото може да се промени и това е друга важна тема в този брой, сезон 2009 г. също вече е в разгара си.
Разбира се, “детайлите” като ново крило на Макларън или подготовката на Дженсън Бътън имат своето значение, но голямата картина е и в поредните политически игри и развитието на компонентите дори в тима на Форс Индия, който пък бе поредният, който ни покани в бокса си.
След кратки паузи и ваканции останалите суперавтомобилни състезания, които следим на нашите страници, отново са в разгара си и ни очакват невероятни дни и през тази есен.

Иван Тенчев