Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подготовка за състезание във Ферари

Подготовка за състезание във Ферари

44
0

Утрешния ден чакат Ферари, за да разберат къде се намират като скорост спрямо съперниците си във Формула 1 в началото на сезон 2010 г. Тимът от Маранело е смятан от мнозина за фаворит преди първия старт за Гран при на Бахрейн, но в самия отбор не са чак толкова самоуверени.

– Поставихме си за цел да се подготвим за неделното състезание и сме доволни от видяното – бе коментарът на шефа на Скудерията Стефано Доменикали. – Но дори в по-голяма степен от преди е трудно да се установи какъв е редът в петък, тъй като нивата на гориво през тези три часа тренировки могат да варират значително.

Сравнение на двата типа гуми бе сред основните задачи на Фернандо Алонсо.

– Опитваме се да подготвим F10 възможно най-добре за дълги серии обиколки. Индикациите от тестовете се потвърдиха и тук – четири отбора могат да бъдат определени като фаворити, макар че е възможно да се появят и някои изненади. Форс Индия например. Новата писта не е лоша, забавна е, въпреки че има прекалено много неравности, които не бях забелязал, когато я обикалях с колело – допълни двукратният световен шампион.

Фелипе Маса също не гонеше време за един тур в днешните сесии, а пробваше болида си за надпреварата. Остана сравнително доволен от постигнатото.

– Имах температура, но се чувствам 100% на ниво за старта на сезона – разкри още бразилецът.

Един от малкото проблеми бе със задна гума на колата на Алонсо – заради изпускане на въздух, каза пък шефът операции на пистата Крис Дайър.