Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подходът на Верстапен е свеж, но опасен, смята Тото Волф

Подходът на Верстапен е свеж, но опасен, смята Тото Волф

55
0

Подходът на Макс Верстапен към съперниците в спорта е освежаващ, но опасен. Това заяви спортният шеф на Мерцедес Тото Волф след Гран при на Белгия. Според австриеца агресивната защита от страна на пилота на Ред Бул може да предизвика сериозен инцидент някой ден.

Холандецът беше силно критикуван след състезанието на Спа от пилотите на Ферари заради начина, по който се защитаваше от Кими Райконен и Себастиан Фетел, и по който стартира. Веднъж той дори блокира финландеца на дългата права Кемъл с рязка маневра вдясно при скорост от над 320 км/ч. Наказание за него обаче не последва, като дори нямаше разследване.

Запитан относно поведението на Макс, Волф заяви: „Той атакува на максимума. За мен той е млад и освежаващ пилот и аз го харесвам много. Той дойде тук без страх и респект. Той се бута с лактите си и това ми напомня на великите пилоти – на Люис Хамилтън и на Аертон Сена.

И ясно може да се види, че някои пилоти започват да мислят два пъти как да го изпреварят. Досега всичко това потвърждава, че той е на правилния път. От ФИА не го наказаха. Но се страхувам, че може да завърши с тежък удар в стената някой ден. Това, което прави, е освежаващо за спорта, но опасно.“