Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подиум е целта на Алонсо за Гран при на Китай

Подиум е целта на Алонсо за Гран при на Китай

79
0

– Великолепно представяне от Фернандо [Алонсо], който успя да извлече максимума от колата и сега е в силна позиция за утрешната надпревара. Фелипе [Маса] претърпя малко разочарование, тъй като не можа да направи най-добрата си обиколка в последната част на квалификацията, но все още има шанс за силно състезание – бе обобщението на шефа операции на пистата на Ферари Крис Дайър.

Според самия Алонсо третата му позиция на грида отразява точно нивото на F10 в квалификационен режим.

– Ред Бул изглеждат непобедими, но пък те винаги са силни в събота. Аз съм щастлив от развитието на нещата при нас. Утре можем да се справим добре и целта ни е подиум. Днес се чувствах по-добре с твърдите гуми, по-меките бяха по-сложни за управление. Новият аеропакет работи чудесно – благодарение на тези части участвах в пресконференцията на най-бързите трима състезатели – обясни двукратният световен шампион.

Испанецът отново не се нае да прогнозира каквото и да е за старта, като дори заяви, че не е съвсем наясно какво е темпото на Ферари на мокра писта при сравнително ниски температури като тези в Китай.

– Сбърках в последния завой и загубих няколко десети – бе признанието пък на Маса. – Утре може да вали, което ще размести пилотите в колоната, но въпреки всичко от седми на грида ще ми е трудно да се боря за първите позиции. Смесите софт пък изглежда се износват повече от хард, но това също може да се промени с натрупването на гума на пистата – допълни бразилецът.