Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подиум за Кубица в Монте Карло

Подиум за Кубица в Монте Карло

65
0

Роберт Кубица се качи на импровизирания подиум в Монте Карло след много стабилно представяне в Гран при на Монако. Резултатът му увенча прекрасното темпо през целия уикенд.

– Никой не очакваше да сме на подиума тук, но през цялото време бяхме сред най-бързите коли и целият отбор заслужава този резултат. Страхотно представяне на двигателите на Рено, които окупираха местата на почетната стълбичка. На старта загубих позиция от Себастиан [Фетел], но си знаех отпреди това, че няма да ми е лесно от мръсната страна на трасето. По принцип бих защитил позицията си, но Марк [Уебър] тръгна доста бавно и помислих, че имам шанс да го задмина. За съжаление превъртях колелата и беше твърде късно да затворя вратата на Себастиан, а и трябваше да се пазя от Фелипе [Маса] – бе коментарът на полския пилот.

Според него темпото му с по-твърдите гуми в по-късен етап от състезанието е било дори по-добро от това на Фетел, особено при рестартовете след прибиранията на колата за сигурност. Това, твърди Кубица, демонстрира продължаващият прогрес на Рено с R30.

Съотборникът му Виталий Петров от своя страна спря в бокса броени обиколки преди финала.

– Усетих, че нещо не е наред в задната част и отборът реши, че е по-добре да спра. Спуках и [задна дясна] гума по-рано, като това ми коства много време и ме свали с обиколка назад. Стартът ми не бе твърде лош и спечелих няколко места. По време на питовете обаче не напреднах така, както очаквахме и трябва да разберем защо се случи. Все пак изминах по-голямата част от състезателната дистанция, а това е добър опит – обясни руснакът.