Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 По-добре е да съм трети, отколкото втори, убеден е Алонсо

По-добре е да съм трети, отколкото втори, убеден е Алонсо

45
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо (Ферари) остана трети на стартовата решетка за Гран при на Корея, но заяви, че е доволен от развитието на събитията.

– Смятам, че показах целия потенциал на колата ни. В Q1 чувствах, че можем да сме наистина конкурентоспособни, а това усещане се потвърди и в Q2, и в Q3. И след като полпозишънът ми избяга, по-добре е да съм трети, отколкото втори, защото потеглянето от мръсната страна е крайно различно – обясни испанецът.

За пореден път той отбеляза, че скоростта на Ред Бул е очаквана, защото те са побеждавани едва три пъти в 17-е квалификации до момента от сезон 2010 г.

– Разликата обаче е много малка и утре можем да се борим. Трябва ни добър старт, да не допускаме прекалено много рискове в първия завой, защото в надпреварата всичко може да се случи, а най-важното нещо ще е да се финишира. На теория има няколко места, където изпреварванията са възможни, но ще трябва да изчакаме до утре, за да видим дали наистина е така – допълни Фернандо.

Двукратният световен шампион обясни още, че справянето с гумите ще е от много голямо значение, тъй като късането и износването им са по-сериозни, отколкото на други трасета.

– По отношение на стратегията софт винаги имат малко повече прилепяне, докато с хард имаме известни проблеми да ги накараме да работят оптимално добре. Може би ще трябва да се направи повече от едно спиране в бокса. Неизвестен фактор е и времето. Но като цяло ситуацията определено е по-добра, отколкото на Сузука: разликата спрямо Ред Бул е по-малка и силни съперници като [Люис] Хамилтън и [Роберт] Кубица са зад нас – смята Алонсо преди Гран при на Корея.